Creative Marketing & Sales

Voor wie is deze opleiding?

Creative Marketing & Sales is de perfecte speeltuin voor de commercieel econoom die later graag aan de slag gaat in de creatieve sector.
Denk aan reclame- of designbureaus, of organisaties in kunst en cultuur. Marketing- of salesafdelingen van bedrijven behoren zeker ook tot de mogelijkheden. Briljante ideeën vind je overal, maar wie vertaalt die op een gezonde manier in geld? Hoe zet je een vernieuwend concept of product snel en verantwoord in de markt? Met deze vragen gaat de student Creative Marketing & Sales aan de slag en leert commercieel creatief denken en doen.

Waarom deze opleiding?

Creative Marketing & Sales is de community van de opleiding Commerciële Economie voor mensen die graag hun creativiteit gebruiken om zakelijke uitdagingen aan te pakken.
Het ontwerpen en realiseren van een business model voor een tassenontwerpster. Een briljant idee om meer geïnteresseerden tot de koop van groene stroom over te laten gaan. Een nieuwe marketingcampagne voor een oud koffiemerk. Dat zijn het soort opdrachten waar jij warm voor loopt. Dat zijn de praktijkopdrachten waar je bij ons aan werkt.

Vernieuwing, creativiteit en commercie, daar draait het bij ons om. Hoe maak je interessante producten en diensten winstgevend, en hoe maak je winst op een innovatieve manier? Welke economische modellen en theorieën zijn op dit moment relevant? En welke zijn dat nog over vier jaar? Je leert het bij ons. Met praktijkopdrachten en uitdagende lesvormen. Want “We practice what we preach” is het motto van de community Creative Marketing & Sales van de opleiding Commerciële Economie. Deze opleiding is onderdeel van de Rotterdam Business School.