Je leeft maar één keer!

“Nou, je leeft maar één keer!”. Dat is wat veel mensen tegen me zeiden wanneer ik weer “Nee, dankjewel” zei tegen nog een drankje of ongezond eten op een feestje. En natuurlijk dacht ik dat ze wel een punt hadden en gaf ik toch toe. Maar toen na de feestdagen, na al die Kerstdiners en nieuwjaarsrecepties, was ik toch geschrokken toen ik op de weegschaal ging staan. Wanneer ik in de spiegel keek was ik gewoon niet tevreden.

Gezond leven en gewicht verliezen was natuurlijk één van mijn goede voornemens. En na de feestdagen ben ik op zoek gegaan naar een goed en gezond dieet. Vele websites en bekende mensen zeggen dat ik hiervoor minder moet eten en meer moet bewegen.

Laat ik beginnen bij minder eten, of kleinere porties eten. Omdat ik zo van eten houd en ik liever niet aan een spinazie en quinoa dieet ga, begon ik eerst te zoeken of het minder eten nou echt nodig is om gezonder te leven.

Toen vond ik dat minder eten niet de oplossing is. Veranderingen in je dieet hebben een grote impact op je lichaam. Je zult de focus meer moeten leggen op het eten van meer groenten en fruit, en het drinken van genoeg water.

Daarnaast het meer bewegen, dat is ook niet gelijk de oplossing. Er zijn zo veel verschillende oefeningen dat je niet zomaar de deur uit moet gaan en alle instructies van je goeroe-blogger opvolgen zonder na te denken. Natuurlijk kan ik niet ontkennen dat meer bewegen goed is voor je lichaam en ook nog goede stoffen aanmaakt voor je hersenen. Dus als je gewicht wil verliezen en je daarnaast ook gek wordt van de dagelijkse sleur zou je vaker oefeningen moeten doen om meer te bewegen.

Toen ik dat ontdekt had, heb ik deze keuze gemaakt om meer te gaan bewegen. Na een paar dagen voelde ik me al beter en nu, een maand later ben ik heel erg blij met hoe ik me voel. Maar als ik naar mijn lichaam kijk ben ik nog zeker niet tevreden. Ik loop nog steeds rond met de kilo’s die ik kwijt wil raken en ik zie geen verbetering. Dus hier moet ik nog wat meer voor verzinnen.

In de eerste alinea heb ik het al gehad over het feit dat eten belangrijk is. Veel mensen zeggen dat minder eten het beste is om te doen. Maar daar ben ik het niet mee eens. Ik heb ontdekt dat de juiste voeding binnenkrijgen belangrijker is. Dus vanaf nu aan ga ik de juiste dingen eten en stop ik het snacken tussendoor.

Maar… Omdat ik mezelf zo goed ken weet ik dat het snacken stoppen niet gaat lukken. Ik heb ook ontdekt dat mijn dieet prima is. Het zijn de snacks die het probleem vormen. Dat is de reden waarom ik nu kies voor een gezonde snack gewoonte. Ik wil iets dat gemakkelijk te maken is, iets wat ik op elk moment van de dag zou kunnen eten en natuurlijk ook iets wat ik nog lekker vind ook.

Je leeft maar één keer!
Getagd op:                                        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *