Ongezond gezond snacken

Vorig jaar nog eisten exotische superfoods een eigen pagina in ieder tijdschrift op.Dit jaar zal dit gaan veranderen. Normaal snacken zal weer maatschappelijk geaccepteerd worden. En ‘normaal’, daar wordt ik als nuchtere Nederlander gelukkig van.

Gezond en ongezond. We moeten eten altijd in deze hokjes plaatsen. Waarom die constante strijd tussen gezond en ongezond eten, als het ook perfect samen kan? En dan bedoel ik niet de ‘gezond kan ook lekker zijn’ onzin, want dat is vaak niet waar. Of het is zo gezond dat je het niet eens meer lekker kán vinden. Waarom is trend van het gezond leven zo uit de hand gelopen? Waarom kunnen we niet gewoon een beetje gezond eten?

Gelukkig blijkt deze kijk op dit onderwerp niet alleen mijn mening te zijn. Iedereen houdt van ongezond eten. De rijen voor de McDonalds staan er nog steeds, de snoepwinkel Jamin is nog niet failliet verklaard en tot nu toe is er nog niemand op mijn verjaardag aangekomen met een lekkere groene smoothie in plaats van een heerlijke doos bonbons.

Gezond eten maakt ons niet blij, zoals veel slimme gezondheidsdeskundige ons iedere dag beloven. Stiekem worden we erg blij van een picknick in het park (met sandwiches met zalm en roomkaas), een romantische avond op het strand (met wijn) of een leuke vriendenavond (met popcorn en M&Ms).

Eten is niet alleen iets dat ons in leven houdt. Zoals Marina Gladkaya van trendtablet.com mooi zegt: “Eten is een complex en breed onderwerp dat ons allemaal raakt. Het gaat over emoties, herinneringen, ontdekken, reizen en delen. En wat we eten wordt beïnvloed door de maatschappij, politiek, geloof, geschiedenis, kunst, marketing en biologie.”. En ik ben het helemaal met haar eens. Ik denk dat we het allemaal met haar eens zijn.

Op kickstarter.com wordt er al flink geïnvesteerd in ‘lekker maar gezond’ eten. Neem ‘The Snack Shack’, waarbij rauwe noten en rozijnen gecombineerd worden met wat chocolade. Of ‘Bounce Jerky’, waarbij geprobeerd is een gezondere snack op de markt te zetten. En ook sausjes die gezonder worden gemaakt waardoor je ongezond gezond kunt eten, zoals de ‘Diabetic Rasperry Barbecue Sauce’, zijn populair.

En ik geloof in die trend. Ik ga mee in de trend van het ongezond gezond snacken. Op Pinterest zoek ik naar recepten voor huisgemaakte lekkernijen, omdat dit gezonder is dan een vette taart kopen bij de plaatselijke supermarkt, maar tegemoetkomt aan mijn onbelangrijke, maar voor mij erg belangrijke, behoefte om van iets lekkers te genieten.

Ik ervaarde een grote strijd tussen gezond en lekker eten. Maar nu is het afgelopen. Ik ga gewoon voor ‘lekker en normaal eten’. Een beetje gezond. Mijn favoriete tussendoortje bij mijn nieuwe eetstijl is al gekozen. Het zijn krokante muesli bonbons met een vulling van vloeibare chocolade-kokos pasta. Mijn favoriete ingrediënten!

De krokante buitenkant van muesli, fruit en noten zorgt voor een fijne bite, helemaal in combinatie met de vloeibare binnenkant van chocolade gemixt met kokos. En daarbij zorgt de combinatie van zoet met hartig ervoor dat de snack goed is op elk moment van de dag. Een snack om op te eten op een moment dat je echt even wilt genieten van iets lekkers. En kunt makkelijk van het tussendoortje genieten zonder schuldgevoel over dat je iets eet wat slecht is voor je gezondheid.

Echt, je zou het ook eens moeten proberen!

Ongezond gezond snacken
Getagd op:                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *